Освітлення кухні в ресторані

Ми працюємо заради України!!!
media

Будь-який ресторан має кілька різних функціональних зон, серед яких основний зал, хол для зустрічі відвідувачів, кухня, складські та підсобні приміщення. Кожна з цих функціональних зон має різне призначення, і відповідно потребує різному освітленні. В основному залі, де приймають і обслуговують гостей освітлення повинно бути максимально комфортним, якісним і привабливим. Але кухня потребує не менш якісному освітленні, так як саме на ній готуються кулінарні шедеври.

Для зручного і якісного приготування їжі кухня ресторану, кафе або бару повинна бути добре освітлена, відповідно до санітарних і гігієнічних норм.


Вимоги до овітлення на кухні ресторану

  • Рівномірне освітлення всього кухонного простору і поверхонь (для холодних і гарячих процесів, нарізки, соусів і тд);
  • Щоб очі у кухарів не втомлювалися при роботі, світло повинне бути м'яким, але яскравим;
  • Для оптимального освітлення світло повинне бути різнорівневим;
  • Світильники для кухні повинні мати високий показник захисту від вологи і пилу.


Типи підсвічування

Верхнє освітлення має на увазі підсвічування всієї кухні відразу. Для цього підійдуть точкові світильники, лінійні лампи або люстри. Необхідно верхнє освітлення для підсвічування кухні у вечірній час або, коли кухня зовсім позбавлена ​​природного світла;

Робоче освітлення необхідно для локальної підсвічування кожної функціональної окремо. Якщо загального освітлення недостатньо, то використовується додаткове робоче освітлення.


Типи освітлювальних приладів

Стельова люстра або світильник. Для загальної підсвічування на кухні однієї люстри або світильника буде недостатньо, тому краще використовувати кілька невеликих джерел світла по всій площі кухні;

Точкові світильники є найпопулярнішим варіантом для загального освітлення на кухні ресторану, а також відмінним варіантом для локальної підсвічування робочих поверхонь, плит та мийок;

Трекові світильники - зручний і функціональний варіант спрямованого загального освітлення.

  • Mar 25, 2020
  • Комментарии: 0
Комментарии: 0

Нет комментариев

Оставить ответ

Ваш email адрес не может быть опубликован. Запрашиваемые поля помечены cannot be published. *