Схеми освітлення різних кімнат

Ми працюємо заради України!!!
media

Кожна кімната в квартирі або будинку, незалежно від її функціонального призначення, потребує якісного і комфортному освітленні. Тому для різних кімнат за своїм призначенням підходять різні схеми освітлення. Залежно від призначення кімнати для кожної з них краще підходять різні джерела світла і їх поєднання.

Вітальня

Для вітальні обов'язковою умовою є якісне основне освітлення. Для основного освітлення можна використовувати люстру або точкові світильники. Якщо у вітальні присутні функціональні зони кабінету або їдальні, то для них знадобляться додаткові джерела світла. Також часто в вітальні присутні елементи для декоративного підсвічування (картини, статуетки).

Кухня

На невеликих кухнях можна обійтися і без основного освітлення. Але ось без додаткового освітлення робочої стільниці та обіднього столу не обійтися. Варто звернути особливу увагу на розташування світильників на кухні, вони повинні розміщуватися так, щоб не створювати на робочих зонах.


Спальня

Загальне освітлення в спальні має бути м'яким, рівномірним і з теплою колірною температурою, щоб сприяти відпочинку і розслаблення. Також в ній знадобитися додаткове освітлення прикроватной зони, туалетного столика або дзеркала, місця для читання.


Дитяча

У дитячій необхідно якісне рівномірне загальне освітлення стельових або точковими світильниками, а також обов'язкова додаткова підсвітка робочого столу, зони для ігор та інших функціональних зон. Також може знадобитися нічне освітлення у вигляді нічника.

Ванна кімната

Крім джерела основного освітлення, у ванній необхідно додатково підсвітити дзеркало. Зробити це можна за допомогою бра або підвісних світильників, які будуть розташовані по обидва боки дзеркала. Щоб зробити ванну кімнату цікавіше, можна використовувати декоративну підсвітку світлодіодною стрічкою.

Коридор і передпокій

Для основного освітлення вузького коридору краще не розміщувати світильники однією лінією, а розташувати їх уздовж двох протилежних стін. Всі функціональні зони потребують додаткового освітлення бра або настінними світильниками.



  • Mar 06, 2020
  • Комментарии: 0
Комментарии: 0

Нет комментариев

Оставить ответ

Ваш email адрес не может быть опубликован. Запрашиваемые поля помечены cannot be published. *